Založ si blog

Blaha

Aktuálne je v hľadáčiku mainstreamových médií politik Ľuboš Blaha. Na dennej báze sa ho snažia zdiskreditovať, zosmiešniť či akokoľvek znevážiť. O udalostiach na festivale Pohoda ani nehovoriac- tá podobnosť so zjazdom NSDAP je až mrazivá.

Poslanca Blahu poznám osobne. Síce len zbežne, ale mal som si možnosť urobiť o ňom vlastný úsudok. Ide o stále mladého politika, ktorý evidentne neoplýva žiadnym prehnaným materiálnym blahobytom, nepočul som o žiadnych jeho obchodoch, ani nič podobné a nemajte obavy, že bola snaha, aby mu prišili nejakú kauzičku vo forme zlodejiny prišili. Nemajú nič! Blaha prišiel na rozhovor so mnou asi 13 ročným autom. Mám čuch na to, kto je dobre situovaný, lebo celý život robím aj pre hŕstku najbohatších ľudí v tejto krajine, ale Blaha tam nepatri určite! Blaha má jeden evidentný problém: Je ľavičiar! Neskrývaný, poctivý, presvedčený, miestami až fanaticky zanietený ľavičiar. A to je červené súkno pre bratislavskú kaviareň, rovnako pre veľké množstvo novinárov a o zbohatlíkoch ani nehovorím. Blahu mám na FB roky. Je tam veľmi aktívny a tak jeho statusy pozorujem. Dlhé obdobie. Je konzistentný. Nemení názory vo fundamentálnych veciach. Stále si hovorí to svoje. Socialistické videnie sveta, túžba po sociálnej rovnosti, častá kritika korporácii, ale aj Izraela za jeho spôsob riešenia problémov s Palestínčanmi. Občas nejaký odkaz na tvrdý rock, ktorý má zjavne rád, plus vášeň k futbalu. Vzácne pohľad do jeho rodiny, kde zjavne v harmónii s manželkou vychovávajú dve malé deti. Moji bohatí liberálni kamaráti mi vravia, že nemá nič „za ušami“, len majú problém s jeho ľavicovým zmýšľaním. A to by bolo v poriadku. Je myslím OK, ak liberálny politik nesúhlasí s ľavicovým, prípadne konzervatívnym politikom. Ale kde sa vzala tá zloba? Blaha sa občas háda, nesúhlasí a vie byť v debate ostrý. Ale nezažil som ho v polohe nenávistnej. To, čo hlása Blaha, je úplne štandardné v európskych krajinách. Ľavica je silnejšia aj v posledných rokoch. A nikto tých ľavicových politikov zatiaľ „nefuckuje“ na festivaloch, ani si z nich neeticky neuťahuje v novinách. Čo takto si radšej prečítať alebo vypočuť, čo tento jeden z najvzdelanejších politikov v našom parlamente hovorí?

Tento blog nie je óda na Blahu! Prekáža mi, keď sa skupinka často zakomplexovaných, mnohokrát úplne nekompetentných ľudí naváža do ľudí tipu Vinczeová, Filan a iných, ktorí verejne vyjadria svoj názor.

Záverom reagujem na ľudí, ktorí tvrdia že Blaha obhajuje zločiny komunizmu. Nie je to tak! Blaha z môjho pohľadu obhajuje systém a nie zločiny v systéme. To je zásadný rozdiel! Nemyslím si, že Blaha je obdivovateľ procesov z 50tych rokov a tiež, že je priaznivec Gottwalda, alebo nebodaj Stalina.

Pokúste sa objaviť v sebe kritické myslenie a možno budete vidieť veci inak.

Lipnutie

14.12.2022

Lipnutie je vždy a v každej situácii negatívne. Časté býva lipnutie v partnerskom zväzku. Aj keď majú partneri medzi sebou láskou naplnený harmonicky vzťah, lipnutie ho môže len narušiť, v horšom prípade celkom zničiť. V prípade, keď sa partneri rozídu, pretože láska vyprchala a jeden z partnerov naďalej lipne na bývalom partnerovi, ide o silne patologicky jav. [...]

Tuzex

20.09.2022

Detstvo aj dospievanie som prežil v obci v bezprostrednej blízkosti nášho hlavného mesta. V tom období, na prelome sedemdesiatych o osemdesiatych rokov minulého storočia, bol u nás v krajine akútny nedostatok určitého druhu tovaru. Dalo by sa vlastne povedať, že všetkého tovaru. Optikou mladého chalana sa to prejavilo najmä v móde, teda v obliekaní a samozrejme [...]

Nole

09.01.2022

Myslím, že už od roku 2008 chodím s celou rodinou za dvojicou ľudí, manželmi, ktorí žijú v chalúpke v hlbokom lese nad Terchovou. Tí ľudia sa rozhodli, žiť mimo civilizácie bez elektriny a wifi, ale to nie je v tomto príbehu teraz podstatné. Postupne týchto manželov objavili stovky pútnikov, alebo ak chcete hľadačov zo Slovenska aj Čiech. Nikomu nevadia so svojim [...]

Julija Navaľná

Vláda v Kyjeve robí chybu. Väčšina Rusov nechce vojnu, len Putin áno, Ukrajinci to chápu, vyhlásila Navaľná

18.04.2024 13:28

Odpovedala, či považuje za jeden zo svojich cieľov nájsť spoločnú reč s vedením Ukrajiny.

Jaroslav Haščák

GP podľa Haščákovho advokáta potvrdila, že špeciálna prokuratúra sa nezmohla na férové preskúmanie obvinenia pre Gorilu

18.04.2024 13:23

Advokát finančníka dúfa, že čakanie na skutočné a nielen formálne prejednanie sťažnosti voči obvineniam v kauze sa nestane "čakaním na Godota".

Nemecko Halle Súdy Höcke AfD Proces Začiatok

Vplyvný politik Alternatívy pre Nemecko Höcke stojí pred súdom, dôvodom je zakázané nacistické heslo

18.04.2024 13:12

"Nacista, nacista," skandoval na Höckeho dav niekoľko stoviek demonštrantov, ktorí sa zhromaždili pred súdnou budovou.

USA Poľsko Duda Trump Stretnutie

Poľský prezident Duda si pochvaľuje priateľské stretnutie s Trumpom

18.04.2024 12:24

Hovorili aj o Dudovom návrhu, aby členovia NATO zvýšili svoje výdavky na obranu na tri percentá svojho hrubého domáceho produktu.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 183177x
Priemerná čítanosť článkov: 4697x

Autor blogu

Kategórie