Založ si blog

Elita národa?

V jeden februárový podvečer som sa ocitol vo veľkom obchodnom centre v Bratislave , kde môj syn chodí na plávanie. Pretože som mal hodinu čas, tak som sa posadil v neďalekom food courte a spočiatku bez nejakého dôvodu ledabolo pozoroval ľudí. Naskytol sa mi pohľad, ktorý myslím mnohí dobre poznáte, ale možno mu už ani nevenujete pozornosť. Celkom mi zmenil zvyšok večera.

Jedlo tam okolo 18 hodine niekoľko desiatok ľudí, za hodinu sa ich tam premlelo určíte pár stoviek. Vek tých ľudí odhadujem prevažne od 15 do dajme tomu 35, možno 40 rokov. Absolútna väčšina tých ľudí popri jedle mala v ruke smartfón, tablet, niektorí notebook. Skupinka štyroch mladých ľudí sediacich spolu pri stole a nepochybne buď kolegovia, alebo kamaráti sa intenzívne venovali chatovaniu. Očný kontakt žiadny. K ďalšiemu stolu si prisadol sympaticky párik ľudí po tridsiatke, priniesli si jedlo a ako na povel si obaja vytiahli mobily a už si nevenovali ani jediný pohľad. Túto činnosť tam robil prakticky každý!

Títo ľudia žijúci životy star wars, super bowl a neviem akých ďalších fiktívnych udalosti na ktoré sa zúfalo namotali. Ľudia, ktorí sú z môjho pohľadu na život zúfalo brainwashed, ľudia ktorí dobrovoľne vymenili vlastné životy, vlastnú prítomnosť, za úbohú povrchnú fikciu, za „film“, ktorý im snáď pomáha zabudnúť, ale rozhodne z nich robí manipulovateľné bábky bez názoru, ktorí už nemajú ani minimálnu ambíciu sa vôbec zamyslieť, nieto ešte vystúpiť z toho stáda. Tieto „Cuky-Luky“ ladies, ktoré pod túžbou byť trendsetter a byť IN a prežiť podľa možností čo najväčší úsek života napríklad v spomínanom obchodnom centre.

Pýtam sa, toto je ta bratislavská elita, ktorá je kľúčová pre kandidátov v blížiacich sa voľbách? O túto pomýlenú a zmätenú focus group usilujete- oni sú ta mekka pravice , liberalizmu a intelektualizmu? Ďakujem pekne! Pre mňa osobne má väčšiu kredibilitu pani niekde z Kysúc, ktorá žije v súlade s prírodou a tento mamon, tento omyl , toto panoptikum jej vôbec, ale vôbec nič nehovorí.

Hm, aby to nevyznelo tak negatívne tak zakončím tento blog konštatovaním, že všetko je to o socializácii. Ja osobne stretávam každý deň viac a viac ľudí- veľmi často mladých ľudí a priznávam, že väčšinou ide o ženy, ktorých životy sú na hony vzdialené stádovitosti. Ľudí, ktorí vypĺňajú svoj život neustálym hľadaním a najmä pochopili a vnútorne nepochybne precítili, že trvalé šťastie k vám NIKDY nepríde „zvonka“, ale je potrebné ho hľadať v sebe. Je fúra ciest, ako to trvalé šťastie v sebe nájsť a je v podstate jedno, ktorú si vyberiete. Na začiatok celkom stačí, keď sa zastavíte a UVEDOMÍTE SA. To je kľúčové- nakuknúť do vnútra, do seba- podmienka je len- mať čistú hlavu, nezapratanú zbytočnosťami a často hlúposťami, ktoré vám tam „šrotujú“.

Vyskúšajte. Veľa šťastia:)

 

Lipnutie

14.12.2022

Lipnutie je vždy a v každej situácii negatívne. Časté býva lipnutie v partnerskom zväzku. Aj keď majú partneri medzi sebou láskou naplnený harmonicky vzťah, lipnutie ho môže len narušiť, v horšom prípade celkom zničiť. V prípade, keď sa partneri rozídu, pretože láska vyprchala a jeden z partnerov naďalej lipne na bývalom partnerovi, ide o silne patologicky jav. [...]

Tuzex

20.09.2022

Detstvo aj dospievanie som prežil v obci v bezprostrednej blízkosti nášho hlavného mesta. V tom období, na prelome sedemdesiatych o osemdesiatych rokov minulého storočia, bol u nás v krajine akútny nedostatok určitého druhu tovaru. Dalo by sa vlastne povedať, že všetkého tovaru. Optikou mladého chalana sa to prejavilo najmä v móde, teda v obliekaní a samozrejme [...]

Nole

09.01.2022

Myslím, že už od roku 2008 chodím s celou rodinou za dvojicou ľudí, manželmi, ktorí žijú v chalúpke v hlbokom lese nad Terchovou. Tí ľudia sa rozhodli, žiť mimo civilizácie bez elektriny a wifi, ale to nie je v tomto príbehu teraz podstatné. Postupne týchto manželov objavili stovky pútnikov, alebo ak chcete hľadačov zo Slovenska aj Čiech. Nikomu nevadia so svojim [...]

Fabrika Kia - Teplička nad Váhom

Vláda chce zaplátať migrantmi zo Strednej Ázie dieru na trhu práce. Ako útok v Moskve zmení tento zámer?

29.03.2024 08:00

Po tom, čo skupina teroristov pôvodom z Tadžikistanu zabila v Moskve 139 ľudí, sa slovenské zložky rozhodli posilniť bezpečnostné opatrenia

Rusko, Ukrajina

ONLINE: Masívny útok opäť cielil na ukrajinskú energetiku. Poliaci poslali do vzduchu lietadlá

29.03.2024 07:45, aktualizované: 08:14

Rusko masívne útočí na ukrajinskú energetiku, ktorá je v zložitej situácii. Keď Rusi spúšťajú útoky, Poliaci posielajú do vzduchu lietadlá.

Joe Biden, Barack Obama

Štyria prezidenti v New Yorku. Biden s Obamom a Clintonom zozbierali 25 miliónov USD, Trump bol na pohrebe policajta

29.03.2024 07:11

Americká prezidentská kampaň vo štvrtok večer dostala do New Yorku štyroch amerických prezidentov.

Nehoda, ilustračná, sklo

Autobus s desiatkami cestujúcich sa prevrátil na nemeckej diaľnici

29.03.2024 06:38

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí, informovala DPA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 182649x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie