Založ si blog

Homeopatia

Na úvod sa chcem ospravedlniť všetkým Vám „otvoreným“ a súcitným bytôstkam, že idem míňať energiu na niečo čo má pramalý zmysel, prepáčte.

Veľmi sa mi nepáči hejterská kampaň proti homeopatii, ktorá aspoň teda v Bratislave aktuálne intenzívne prebieha. Ja nie som homeopat, ale môžem veľmi úprimne spomenúť, že patrím k tým ľuďom, ktorým homeopatia v živote opakovane pomohla pri zdravotných problémoch. A to nespochybniteľne! Ale to nie je dôvod na písanie blogu- môj osobný príbeh. Podstatné je myslím niečo iné, aj keď som skeptický, že to hejteri pochopia. Oni totiž operujú faktom, že homeopatiou sa nedá predávkovať, že je to iba cukor a podobne. Viete, ak sa nato dívate z tohto uhla pohľadu -nazvime to vedecky, tak to tak naozaj je. Homeopatia totiž zvyčajne nepracuje spôsobom aký vy očakávate. Konštitučný homeopaticky liek iba stimuluje vlastné obranné schopnosti organizmu a naše telíčko sa ubráni mnohým bežným chorobám pomerne ľahko samé. Liečba homeopatiou je jemnohmotná, ide o informáciu a nie o konkrétny, uchopiteľný, chemický, alebo iný prvok. Viem si predstaviť, že tu to pre Vás končí – nie je dôkaz = zakázať, pozatvárať, zlikvidovať….

Tu je ten kľúčový rozdiel medzi tými desiatkami tisíc ľudí na Slovensku a miliónmi ľudí po celom svete, ktorí homeopatii veria a úspešne sa s ňou liečia. Viete tie neuchopiteľné, vedecky nedokázateľné veci okolo nás sú pre mnohých z nás celkom kľúčové na našej ceste životom! Veci ako viera, láska, súcit, alebo empatia sú pre mňa osobne úplne rozhodujúce a nepostrádateľné na mojej ceste životom a pochybujem, že pod mikroskopom nájdete vedecké dôkazy o ich existencii. Rovnako je to s vierou v Boha. To budeme teraz hejtovat všetkých veriacich, ktorí sa denne modlia a veria? Najsmutnejší fakt aspoň pre mňa osobne je, že tí hejteri sa prezentujú ako liberáli, teda myšlienkovo by to mali byt maximálne názorovo tolerantní ľudia. Zjavne ich tolerancia končí, keď niekto povie, že dal dieťa do waldorfskej školy, medituje, cvičí jogu, alebo sa nebodaj lieči bylinkami či nedajbože HOMEOPATICKY.

Prečo mne nevadí, keď si chorý človek zvolí AKÚKOĽVEK liečbu a považujem to výsostne za jeho osobnú vec, ktorú úprimne a stopercentne rešpektujem. Spomínanú homeopatiu neuhrádza poisťovňa /na rozdiel od niektorých vyspelých západoeurópskych krajín/, kde niektoré homeopatiká prepláca desaťročia poisťovňa! Zase máte len strach a utekáte sami pred sebou. Tie víkendové rave party ani kabelkový psíci, ba dokonca ani nekonečná telenovela v TV Vás strachov nezbavia. Neutečiete pred nimi. Môžete utekať každý víkend do inej metropoly, opíjať sa, „zhuliť sa“, objednávať si vinylové platne a dúfať, že čokoľvek z toho Vás urobí šťastným, alebo zbaví strachov, nebude tomu tak. A už vôbec nie trvalo!

Prestaňte prosím ľudí posudzovať a už vôbec nie pohŕdať a zosmiešňovať. Staňte sa naozaj tolerantnými a aspoň sa pokúste precítiť, každého človeka, ktorý sa rozhodne trebárs inak, ako by sme sa rozhodli my ostatní.

 

Lipnutie

14.12.2022

Lipnutie je vždy a v každej situácii negatívne. Časté býva lipnutie v partnerskom zväzku. Aj keď majú partneri medzi sebou láskou naplnený harmonicky vzťah, lipnutie ho môže len narušiť, v horšom prípade celkom zničiť. V prípade, keď sa partneri rozídu, pretože láska vyprchala a jeden z partnerov naďalej lipne na bývalom partnerovi, ide o silne patologicky jav. [...]

Tuzex

20.09.2022

Detstvo aj dospievanie som prežil v obci v bezprostrednej blízkosti nášho hlavného mesta. V tom období, na prelome sedemdesiatych o osemdesiatych rokov minulého storočia, bol u nás v krajine akútny nedostatok určitého druhu tovaru. Dalo by sa vlastne povedať, že všetkého tovaru. Optikou mladého chalana sa to prejavilo najmä v móde, teda v obliekaní a samozrejme [...]

Nole

09.01.2022

Myslím, že už od roku 2008 chodím s celou rodinou za dvojicou ľudí, manželmi, ktorí žijú v chalúpke v hlbokom lese nad Terchovou. Tí ľudia sa rozhodli, žiť mimo civilizácie bez elektriny a wifi, ale to nie je v tomto príbehu teraz podstatné. Postupne týchto manželov objavili stovky pútnikov, alebo ak chcete hľadačov zo Slovenska aj Čiech. Nikomu nevadia so svojim [...]

armáda usa

Americké jadrové zbrane bližšie k Slovensku? Na svojom území ich chce mať aj Poľsko

20.04.2024 12:46

Americké jadrové zbrane sú od novembra 2009 v Belgicku, Nemecku, Taliansku a Holandsku.

univerzita

Mladí Američania páchajú rekordne veľa samovrážd. Nikto presne nevie prečo

20.04.2024 11:28

"Tak veľmi si prajem, aby nám býval dal šancu mu pomôcť," hovorí Katherine Salasová zlomeným hlasom.

Italy Politics

Skrachované vzťahy šéfov vlád. Expremiér Babiš nie je jediný. Talianska líderka odkopla muža, keď sa zaliečal inej žene

20.04.2024 10:49

Rozvodom sa skončilo manželstvo už viacerých niekdajších predsedov vlád Českej republiky. A ktoré rozchody známych politikov vlani zvlášť rezonovali?

trump. súd

Muž, ktorý sa zapálil pri súdnej sieni počas procesu s Trumpom, zomrel

20.04.2024 10:37

Muž, údajne zo štátu Florida, rozdával podľa svedkov v parku letáky obsahujúce konšpiračné teórie.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 39
Celková čítanosť: 183303x
Priemerná čítanosť článkov: 4700x

Autor blogu

Kategórie